KUALA LUMPUR, 1 Okt: Stok beras putih tempatan di pasaran kembali stabil pada minggu ini berbanding minggu lepas, kata Timbalan Menteri Pertanian dan Keterjaminan Makanan Chan Foong Hin.

KUCHING, 1 Okt: Pelari Kenya menguasai empat tempat teratas kategori full marathon terbuka lelaki Kuching Marathon 2023 yang berlangsung awal pagi tadi.

KUCHING, 1 Okt: Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (KUSKOP) berharap akan menerima peruntukan lebih tinggi menerusi Belanjawan 2024.

KUALA LUMPUR, 1 Okt: Kerajaan menyasarkan sebanyak 40,000 haiwan peliharaan di Sarawak divaksinasi antirabies tahun ini bagi membendung penularan penyakit itu.

SARATOK, 1 Okt: Rayat di menua tu lebih agi di Saratok diperansang terus bekerejasama sereta ngetanka penyerakup pupu bansa ungkup pemaik menua.

SRI AMAN, 1 Okt: Kementerian Pendidikan, Inovasi dan Pembangunan Bakat Sarawak telah diminta memulakan kajian untuk menawarkan pendidikan percuma kepada anak Sarawak di peringkat pengajian tinggi.

SRI AMAN, 1 Okt: Kerajaan Sarawak akan membangunkan kawasan penanaman padi di Sri Aman yang mampu mengeluarkan hasil sebanyak tiga kali setahun, kata Datuk Patinggi Tan Sri Abang Johari Tun Openg.

KUCHING, 1 Okt: SME Corp Malaysia (SME Corp) menyediakan geran khusus untuk membantu Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS) di Sabah dan Sarawak berkembang.

KUALA TERENGGANU, 1 Okt: Persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Terengganu kali ke-15 yang bermula di sini hari ini mencipta sejarah dengan ketiadaan blok pembangkang.

KUCHING, 1 Okt: Lebih 16,000 umat Islam hadir meraikan Kembara Cinta Rasul Petra Jaya bersama pendakwah terkenal Indonesia, Ustaz Abdul Somad di Masjid Jamek Petra Jaya malam tadi.