Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah menzahirkan ucapan takziah kepada Sultan Terengganu Sultan Mizan Zainal Abidin dan Sultanah Terengganu Sultanah Nur Zahirah serta kerabat diraja Terengganu atas kemangkatan Yang Teramat Mulia Tengku Besar Terengganu Fatimah @ Sharifah Nong Alsagoff Abdillah, hari ini. Foto: Facebook Istana Negara.

PM zahir takziah kepada Sultan Terengganu atas kemangkatan bonda

ByBernama

KUALA LUMPUR, 3 Ogos :Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim menzahirkan ucapan takziah kepada Sultan Terengganu Sultan Mizan Zainal Abidin dan Sultanah Terengganu Sultanah Nur Zahirah serta Kerabat Diraja Terengganu atas kemangkatan Yang Teramat Mulia Tengku Besar Terengganu Fatimah @ Sharifah Nong Alsagoff Abdillah, hari ini.

Dalam hantaran di laman Facebook, beliau turut mendoakan agar roh Almarhumah ditempatkan bersama mereka yang beriman dan beramal soleh. 

“Semoga KDYMM Tuanku dan seluruh Kerabat Diraja tabah menghadapi dugaan ini dan mendoakan agar roh Almarhumah ditempatkan bersama mereka yang beriman dan beramal soleh,” katanya. 

Almarhumah merupakan bonda kepada Sultan Mizan, mangkat pada 3.17 pagi tadi di ibu negara.

Jenazah Almarhumah dimakamkan di Makam Diraja Masjid Al-Muktafi Billah Shah, Ladang, Kuala Terengganu.

Sultan Mizan memperkenankan tempoh berkabung selama lima hari bermula hari ini. -TVS