Pasukan bomba dan penduduk kampung sedang melakukan operasi mencari dan menyelamat (SAR). Foto: BBP Bintangor

Pemuda hilang jatuh sungai ketika menangkap ikan

ByTVS

BINTANGOR, 7 Jun: Hasrat seorang remaja untuk meraih hasil tangkapan ikannya tidak kesampaian apabila dilaporkan hilang selepas terjatuh ke dalam sungai di Stubah di sini, hari ini.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Bintangor, Penolong Penguasa Bomba Nicholas Belulin berkata, insiden kira–kira jam 12 tengah hari itu dipercayai berlaku ketika mangsa, Jackson Janang, 20, sedang mengeluarkan hasil tangkapan dari bubu.

“Ketika itu mangsa masih dilaporkan berada dalam perahunya. Sehubungan itu sepasukan anggota bergegas ke lokasi sejurus menerima laporan pada jam 12.06 tengah hari.

“Kita melakukan pencarian di sekitar lokasi kejadian dengan bantuan penduduk kampung,” katanya dalam  kenyataan hari ini.

Beliau berkata, ketika kejadian, mangsa dilaporkan melakukan aktiviti menangkap ikan berseorangan, berseluar pendek dan tidak berbaju.

“Difahamkan, dia terjatuh ketika mengeluarkan hasil tangkapan sebelum hilang dibawa arus, insiden berlaku kira-kira 70 meter dari jeti rumah panjang mangsa,” katanya. – TVS

Berita Berkaitan