Siaran luar TVS sempena Minggu Perpaduan cara terbaik dekati penonton – Abdullah

Spread the love

KUCHING, 24 Mei: Timbalan Menteri di Jabatan Premier Sarawak (Hal Ehwal Korporat, Penerangan dan Unit Komunikasi Awam Sarawak) Datuk Abdullah Saidol menyifatkan kesungguhan bilik berita TVS dalam menyampaikan berita secara langsung menerusi siaran luar merupakan satu langkah berani.

Menurutnya, sebagai sebuah stesen televisyen yang baharu, langkah tersebut mampu mempromosikan nama TVS kepada para pengunjung yang datang dari pelbagai kawasan.

Malah siaran luar di ruang pameran sempena Minggu Perpaduan di Tebingan Kuching ini memberi peluang kepada penduduk Sarawak melihat sendiri proses penerbitan berita dan produksi secara langsung.

“Ini juga proses kematangan TVS dan saya yakin warga kerja TVS akan lebih cekap dalam acara yang lebih besar dan bersedia bersiaran luar di mana sahaja,” katanya.

Beliau ditemui ketika berkunjunge ruang pameran TVS di sini, hari ini. Kunjungan beliau diiringi Pengarah Eksekutif, Sarawak Media Group (SMG) Sarbini Hamdan.

Mengenai Minggu Perpaduan yang disempurnakan perasmiannya oleh Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah pada Ahad lepas, Abdullah berkata beliau bangga dengan pemilhan Sarawak sebagai lokasi sambutan peringkat kebangsaan.

“Pemilihan bandar raya Kuching memang tepat kerana Kuching diiktiraf sebagai bandar raya perpaduan,” katanya. – TVS


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.