Kes gaduh viral, empat pelajar ditahan

Spread the love

SIBU, 17 Mei: Empat remaja lelaki yang disyaki terlibat dalam satu kes pergaduhan di sebuah kawasan parkir kenderaan awam di Jalan Intan di sini pada Isnin ditahan polis.

Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner (ACP) Zulkipli Suhaili berkata mereka yang ditahan termasuk dua pelajar sekolah menengah dan dua pelajar universiti yang berusia antara 14 hingga 19 tahun.

Mereka ditahan di lokasi yang berasingan selepas seorang mangsa membuat laporan di Balai Polis Sentral Sibu pada jam 8.52 malam pada Isnin.

“Penangkapan empat pelajar berkenan adalah susulan satu laporan polis yang diterima daripada seorang pelajar berusia 15 tahun yang dipukul oleh beberapa orang pelajar di tempat kejadian.

“Siasatan yang dijalankan oleh Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sibu selama dua jam telah membawa kepada penangkapan dua pelajar sekolah dan dua pelajar universiti yang disyaki terlibat dalam pergaduhan itu,” katanya menerusi satu kenyataan media hari ini.

Katanya, kesemua suspek dibawa ke balai polis untuk siasatan lanjut untuk direkodkan keterangan.

“Video pergaduhan tersebut yang berdurasi 50 saat juga telah menjadi tular di laman sosial,” katanya.

Sehubungan itu, Zulkipli menasihatkan agar orang ramai tidak membuat sebarang spekulasi atau menyebabkan sebarang video yang boleh mengganggu kehamonian dan ketenteraman awam.

Kes disiasat mengikut Seksyen 506 Kanun Keseksaan kerana melakukan ugutan jenayah dan Sekysen 323 Kanun Keseksaan kerana dengan sengaja mendatangkan cedera kepada mangsa. – TVS


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.