Abang Johari bertemu diaspora Sarawak sempena lawatan kerja di London

Spread the love

LONDON, 8 Mei: Premier Sarawak Datuk Patinggi Tan Sri Abang Johari Tun Openg serta isteri, Puan Sri Datuk Amar Juma’ani Tun Tuanku Bujang menghadiri majlis makan malam bersama diaspora Sarawak di Rumah Sarawak di sini, semalam.

Majlis makan malam itu diserikan dengan kehadiran Yang di-Pertua Negeri Sarawak Tun Pehin Sri Abdul Taib Mahmud serta isteri, Toh Puan Datuk Patinggi Raghad Kurdi Taib.

Majlis makan malam anjuran Yayasan Sarawak sempena lawatan kerja Premier Sarawak ke London itu diselitkan dengan sesi soal jawab bersama para pelajar Sarawak mengenai ekonomi digital, ekonomi hidrogen, tenaga boleh diperbaharui dan penubuhan syarikat penerbangan butik milik Sarawak.

Turut hadir, Menteri Pelancongan, Industri Kreatif dan Seni Persembahan Sarawak Dato Sri Abdul Karim Rahman Hamzah, Timbalan Menteri Utiliti dan Telekomunikasi Sarawak Datuk Dr Abdul Rahman Junaidi, Timbalan Menteri Pendidikan, Inovasi dan Pembangunan Bakat Sarawak Datuk Dr Annuar Rapaee dan Timbalan Menteri di Jabatan Premier Sarawak (Undang-undang, Perjanjian Malaysia 1963 dan Hubungan Negeri-Persekutuan), Datuk Sharifah Hasidah Sayeed Aman Ghazali serta Ketua Setiausaha Politik kepada Premier Sarawak Fazzruddin Abdul Rahman.

Premier Sarawak tiba di London pada Jumaat bagi menghadiri pelancaran Pameran Kraf Malaysia di Suruhanjaya Tinggi Malaysia serta pelancaran Oxford Centre for Islamic Studies dan Sarawak Wing di Universiti Oxford. – TVS


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.