KAA adakan Autism Charity Food Fair kumpul dana

Spread the love

KUCHING, 3 Mei: Persatuan Autisme Kuching (KAA) akan mengadakan Autism Charity Food Fair untuk mengumpul dana bagi operasinya setelah tiga setengah tahun dilanda kekangan COVID-19.

Acara yang akan berlangsung pada 16 Julai 2023 di Dewan Persatuan Gereja, Jalan Stampin, dari 9 pagi hingga 12 tengah hari itu menyasarkan mengumpul dan berjumlah RM250,000 menerusi jualan tiket.

Menurut Presiden KAA Catherine Chen, organisasi tersebut sedang menghadapi cabaran kewangan yang ketara dengan defisit operasi tahunan sebanyak RM1.2 juta.

“Autism Charity Food Fair yang akan datang adalah peluang terbaik untuk individu dan syarikat  menyokong kerja amal KAA.

“Mereka yang berminat untuk mendaftar gerai atau membantu menjual tiket pesta makanan digalakkan mengunjungi pejabat KAA untuk mendapatkan tiket dan borang pendaftaran,” ujarnya.

Tambahnya, dengan menyokong Autism Charity Food Fair, individu mahupun syarikat boleh membuat perbezaan yang ketara dalam kehidupan penghidap autisme dan keluarga mereka.

“Dengan menghadiri acara dan membeli tiket, ia merupakan peluang terbaik untuk memberi impak positif sekali gus menunjukkan sokongan kepada komuniti ini secara inklusif dan mesra sambil menghargai dan meraikan kepelbagaian.

Dana yang dikumpul melalui acara itu akan terus membantu KAA terus menyediakan perkhidmatan sokongan penting kepada mereka yang paling memerlukannya. – TVS


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.