Mayat reput lelaki tanpa identiti ditemui di Sibujaya

Spread the love

SIBU, 21 April: Mayat yang sudah mereput dipercayai lelaki tanpa identiti ditemui oleh seorang pemuda ketika membuang air kecil di tepi Jalan Kristal di Sibujaya, dekat sini pada. Jam 9.30 pagi pada Jumaat.

Ketua Polis Daerah Sibu, Asisten Komisioner (ACP) Zulkipli Suhaili berkata, lelaki berkenaan kemudian membuat laporan polis berhubung penemuan itu di Balai Polis Sibujaya pada jam 10.08 pagi.

“Bertindak atas maklumat sepasukan polis dari Bahagian Siasatan Jenayah Ibu pejabat Polis Daerah (IPD) Sibu dan Balai Polis Sibujaya telah pergi ke lokasi pada jam 10.15 pagi dan mendapati rangka masnusia dalam keadaan reput.

“Siasatan awal polis di lokasi mendapati rangka ditemui tidak berbaju serta dalam keadaan terbaring.

” Keadaan mayat semasa ditemui sudah reput dipercayai telah meninggal dunia lebih daripada sebulan berdasarkan keadaan si mati dan tengkoraknya sudah kelihatan dan berbau,” katanya menerusi satu kenyataan hari ini.

Menurutnya pemeriksaan lanjut di tempat kejadian mendapati tiada sebarang pengenalan identiti si mati ditemui.

“Pasukan penyiasat juga tidak menemui sebarang kesan yang mencurigakan atau unsur-unsur jenayah ke atas mayat,” jelasnya.

Zulkipli berkata mayat seterusnya dibawa ke rumah mayat hospital  di sini untuk tindakan lanjut.

Orang ramai yang mempunyai maklumat berkenaan kehilangan ahli keluarga atau mengenali mangsa diminta berhubung dengan balai polis berhampiran atau boleh menghubungi Pegawai Penyiasat kes Inspekstor Rodua Tayo di talian 013-8420588 atau Bilik Gerakan IPD Sibu di talian 084364373 bagi membantu siasatan.

“Kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut (SDR),” tambah beliau. -TVS


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.