Tun Taib terima kunjungan hormat Jawatankuasa Pengelola Program Nuzul Al-Quran 1444H2023M Peringkat Negeri

Spread the love

KUCHING, 30 Mac: Yang di-Pertua Negeri Sarawak, Tun Pehin Sri Abdul Taib Mahmud menerima kunjungan hormat daripada Jawatankuasa Pengelola Program Nuzul Al-Quran 1444H/2023M Peringkat Negeri di sini, hari ini.

Kunjungan hormat yang diketuai Timbalan Menteri Utiliti dan Telekomunikasi (Utiliti) Datuk Dr Abdul Rahman Junaidi bertujuan menjemput Tun Taib dan isteri, Toh Puan Datuk Patinggi Raghad Kurdi Taib bagi menyempurnakan Majlis Nuzul Al-Quran Peringkat Negeri Sarawak yang akan diadakan pada 7 April 2023 di Masjid Besar Darul Ma’Mur, Lawas. 

Majlis Islam telah memilih Lawas sebagai tempat penganjuran Majlis Nuzul Al-Quran tahunan kali ini yang akan dimulai pada waktu Solat Maghrib kemudiannya Iftar, Tazkirah, Solat Isyak dan Tarawih.

Majlis tersebut juga akan dihadiri Premier Sarawak, Datuk Patinggi Tan Sri Abang Johari Tun Openg dan isteri, Datuk Amar Puan Sri Juma’ani Tun Tuanku Bujang, Timbalan Premier Sarawak, Datuk Amar Awang Tengah Ali Hasan dan isteri Dato Dayang Morliah serta jemputan kenamaan lain termasuk ketua-ketua jabatan, pemimpin tempatan serta warga setempat yang dianggarkan sekitar 1,300 orang. 

Turut hadir semasa kunjungan hormat tersebut ialah Yang Dipertua Majlis Islam Sarawak Datuk Misnu Taha, Mufti Negeri Sarawak Datu Kipli Yasin, Pengarah Jabatan Agama Islam Sarawak Ustaz Khalidi Ibrahim dan Residen Limbang Unus Tambi. – Jabatan Penerangan


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.