JKM tunggu siasatan polis selesai sebelum ambil tindakan bantu 3 beradik

Spread the love

LUNDU, 26 Mac: Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) masih menunggu siasatan polis selesai sebelum memutuskan sebarang tindakan lanjut penjagaan tiga beradik yang dipercayai menjadi mangsa dera di Perlis.

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Nancy Shukri berkata, sebarang kenyataan awal berkenaan kes terbabit dikhuatiri akan mengganggu atau menjejaskan proses siasatan pihak polis.

Bagaimanapun, pihaknya sudah mengambil maklum mengenai kes tersebut dan langkah awal termasuk memberikan perlindungan kepada kanak-kanak terbabit akan dilakukan segera.

“Biasanya kalau kami hantar mangsa-mangsa ini ditempat perlindungan memang kami perlu rahsiakan kerana kami perlu lindungi mereka daripada pihak yang telah melakukan sesuatu yang tidak baik kepada mereka.

“Kami juga tidak mahu mereka tahu di mana mangsa-mangsa ini ditempatkan untuk diberikan perlindungan,” katanya ketika ditemui selepas menghadiri Program Kasih Ramadan Yayasan Kebajikan Negara di sini, hari ini.

Seramai 50 murid dari kawasan Pejabat Pendidikkan Daerah Lundu menerima sumbangan Bantuan Baju Raya sempena program tersebut.

Terdahulu, polis Perlis menahan dua suspek iaitu seorang wanita dan lelaki di jalan Kampung Tambun Tulang Simpang Empat bagi membantu siastan berkaitan tiga beradik yang di percayai menjadi mangsa dera.

Ketiga-tiga kanak-kanak terbabit yang berusia lingkung 13 hingga 16 tahun ditemui orang awam dengan kaki masih berantai ketika melarikan diri dari rumah di kampung berkenaan. -TVS


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.