Polis siasat pegawai kanan pijak leher pelatih Imigresen

Spread the love

IPOH, 12 Mac: Seorang pelatih Imigresen yang menjalani ujian kecergasan pegawai dan anggota Pasukan Taktikal Khas (Pastak) cedera selepas mendakwa belakang lehernya dipijak seorang pegawai kanan ketika melakukan tekan tubi di Depot Sementara Imigresen Bidor dekat sini, Khamis lalu.

Ketua Polis Perak, Datuk Seri Mohd. Yusri Hassan Basri berkata, pihaknya menerima laporan daripada mangsa yang merupakan seorang pegawai lelaki pada jam 2 pagi kelmarin yang menyatakan dirinya dicederakan seorang pegawai kanan Imigresen.

Ujarnya, siasatan polis mendapati kejadian itu berlaku kira-kira jam 9.30 pagi pada hari terakhir ujian ketika mangsa dan seorang lagi pelatih disuruh melakukan hukuman tekan tubi sebanyak 20 kali.

“Semasa melakukannya, suspek telah memijak belakang leher pengadu sehingga menyebabkan dia tersungkur dan mengalami kecederaan.

“Antaranya adalah kecederaan pada bahagian hidung, sebatang gigi hadapan patah serta luka pada gusi dan bibir,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Katanya, mangsa telah mendapatkan rawatan di Jabatan Kecemasan, Hospital Shah Alam, Selangor selepas kejadian tersebut.

Ujar Mohd. Yusri, pihaknya telah memanggil suspek dan kesemua saksi yang terlibat bagi siasatan lanjut mengikut Seksyen 325 Kanun Keseksaan. -TVS


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.