1,500 pelajar terima baucer khas ‘Back to School’ P.194 Petra Jaya

Spread the love

KUCHING, 12 Mac: Bersempena dengan pembukaan sesi persekolahan yang akan datang, Parlimen P.194 Petra Jaya dengan kerjasama Dewan Undangan Negeri (DUN) Tupong, Samariang dan Satok menyerahkan baucer khas ‘Back to School’ kepada 1,500 orang pelajar sekolah rendah dan sekolah menengah di kawasan itu.

Program yang diadakan di pasar raya Mydin itu menyediakan baucer berupa bantuan peralatan persekolahan bernilai RM100 kepada setiap pelajar.

Menurut Timbalan Perdana Menteri merangkap Ahli Parlimen Petra Jaya, Datuk Seri Fadillah Yusof, sejumlah RM150,000 telah diperuntukkan untuk tujuan tersebut.

“Tapi yang lain kalau ada yang memerlukan biasanya mereka akan datang ke pusat khidmat. Kita akan melihat kepada case-to-case basis.

“Ia berdasarkan kepada kedudukan ekonomi keluarga, keperluan mereka dan sebagainya. Kebiasaannya kami memang akan membantu mengikut keadaan,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui media selepas merasmikan Majlis Penyerahan Baucar Khas ‘Back to School’ Parlimen P.194 Petra Jaya di Kuching hari ini.

Tambah beliau, setakat ini bantuan yang diberikan lebih kepada bantuan persediaan untuk pelajar ke sekolah. -TVS


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.