Kerajaan anjur Minggu Perpaduan di Sarawak Mei ini

Spread the love

PUTRAJAYA, 3 Mac: Kabinet hari ini bersetuju untuk mengadakan Sambutan Minggu Perpaduan di Sarawak pada Mei depan bagi memberi penekanan pentingnya aspek perpaduan dalam kalangan masyarakat, kata Menteri Komunikasi dan Digital Fahmi Fadzil.

Beliau yang juga jurucakap Kerajaan Perpaduan berkata perincian mengenai sambutan tersebut akan diumumkan Menteri Perpaduan Negara Datuk Aaron Ago Dagang.

Bercakap pada sidang media pasca mesyuarat Kabinet di sini hari ini, Fahmi berkata sambutan tersebut adalah sebahagian daripada ikhtiar dan usaha Kerajaan Perpaduan yang mengutamakan elemen bersatu padu dalam kalangan masyarakat seterusnya penting bagi mewujudkan suasana stabil selain dapat menarik pelabur luar.

“Insya-Allah, setelah menteri umumkan perinciannya kita akan melihat secara menyeluruh apakah ikhtiar Kerajaan Perpaduan untuk memastikan rakyat terus bersatu padu dalam usaha mengembalikan keyakinan dan membangunkan semula ekonomi negara,” katanya.

Fahmi turut menyentuh mengenai pelaburan baharu daripada Amazon Web Services (AWS) bernilai RM25.5 bilion, yang memberi petanda bahawa kerajaan yang ada ketika ini sangat stabil.

Semalam, penyedia perkhidmatan awan antarabangsa AWS mengumumkan pelaburan berkenaan dalam tempoh 15 tahun untuk wilayah infrastruktur baharunya di Malaysia, sekali gus mengesahkan kepentingan negara yang semakin membangun sebagai hab digital pilihan di ASEAN. – TVS


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.