Lelaki ditahan bersama senapang patah, peluru dan dadah di Lawas

Spread the love

LAWAS, 26 Feb: Polis menahan seorang lelaki dan merampas selaras senapang patah bersama 10 butir peluru dan sejumlah dadah dalam sebuah kenderaan melalui satu operasi di Kampung Berjumpa Jalan Sundar di sini, tengah hari semalam.

Ketua Polis Daerah Lawas, Deputi Superintendan (DSP) Sila Kadong berkata, dalam operasi jam 12 tengah hari itu pihaknya berjaya menahan suspek berusia 40 tahun di simpang jalan masuk ke sebuah rumah tidak bernombor di kawasan berkenaan.

“Hasil pemeriksaan lanjut, polis merampas pelbagai keratan tiub straw yang berisi bahan kristal jernih disyaki dadah jenis methamphetamine dengan anggaran berat kasar 60.9 gram bernilai RM6,090.

“Hasil ujian saringan air kencing awal yang dilakukan didapati suspek positif dadah jenis methamphetamine /amphetamine dan semakan kes lampau mendapati suspek turut mempunyai kes lampau berkaitan dadah,” katanya dalam satu kenyataan media malam tadi.

Katanya,suspek akan direman bagi membantu siasatan dan kes tersebut akan disiasat mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya 1952 dan Seksyen 8(a) Akta Senjata Api 1960. – TVS


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.