Pelajar Kejuruteraan Penerbangan dikhuatiri lemas di Pantai Tanjung Rhu

Spread the love

ALOR SETAR, 19 Feb: Seorang pelajar Kejuruteraan Penerbangan Malaysian Institute of Aviation Technology (UniKL MIAT) dikhuatiri lemas di Pantai Tanjung Rhu, Langkawi, ketika sedang mandi-manda di pantai itu bersama rakannya, lewat petang semalam.

Ketua Polis Daerah Langkawi, ACP Shariman Ashari berkata, bilik gerakan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Langkawi menerima panggilan mengenai kejadian menimpa Muhammad Fahmi Hafizi Zulkifli, 20, pada jam 7.20 malam tadi.

Beliau berkata, siasatan awal mendapati mangsa serta beberapa rakannya sedang berenang di pantai itu sebelum dipercayai lemas dan mangsa cuba diselamatkan rakan-rakan serta pelancong, namun gagal kerana alun air kuat.

“Operasi mencari dan menyelamat dijalankan sepasukan 57 pegawai dan anggota polis, Jabatan Bomba dan Penyelamat, Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia, Angkatan Pertahanan Awam dan Rela. Operasi ditangguhkan pada jam 12 tengah malam tadi dan disambung semula pada pagi ini,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Shariman berkata, mangsa yang beralamat di Langgar, Alor Setar itu, bersama rakan-rakannya dikatakan baharu dua minggu berada di pulau pelancongan berkenaan bagi menjalani latihan industri. -TVS


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.