Kuching City FC kekalkan putih hijau warna utama jersi 2023

Spread the love

KUCHING, 17 Feb: Pasukan Kuching City FC (KCFC) mengekalkan warna putih dan hijau sebagai jersi utama pasukan itu pada kempen Liga Super 2023.

Jersi berkenaan diperagakan oleh pemain berpengalaman skuad The Cat, Joseph Kalang Tie pada majlis pelancaran jersi dan pengenalan pemain malam ini.

Bagi jersi kedua pula yang akan digunakan ketika aksi di tempat lawan, skuad itu memilih warna jingga dan digayakan oleh pemain importnya, Abu Kamara.

Sementara itu, jersi ketiga yang terdiri daripada kombinasi warna unggu dan merah jambu pula dipakai oleh pemain import Jepun, Yuki Tanigawa.

Majlis pelancaran itu disempurnakan oleh Menteri Belia, Sukan dan Pembangunan Usahawan, Dato Sri Abdul Karim Rahman Hamzah di Tebingan Sungai Kuching, di sini, malam ini.

Dato Sri Abdul Karim Rahman Hamzah (tiga dari kiri) menerima jersi bernombor 15 disampaikan oleh Fazzrudin Abdul Rahman(dua dari kanan) pada Majlis Pelancaran Jersi Kuching City 2023 di sini malam ini. Foto Fahmi Joyo (TVS)

Turut hadir, Pengerusi Kuching City FC (KCFC) Fazzrudin Abdul Rahman dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Satok, Datuk Ibrahim Baki.

Sementara itu antara pemain yang diumumkan untuk membawa cabaran KCFC termasuklah Mohamad Alif Hasan, Muhammad Adam Shreen Tambi dan Diego Bagio Test.

Skuad kendalian Irfan Bakti Abu Salim itu juga berjaya mengikat bekas penjaga gol kebangsaan, Norazlan Razali selain bekas pemain PKNS FC, Mohd Qayyum Marjoni Sabil.

Joseph Kalang Tie (kiri) mengenakan jersi utama Kuching City FC bewarna putih dan hijau pada majlis pelancaran malam ini. Foto Fahmi Joyo (TVS)

Selain itu, barisan pemain import yang memperkuatkan pasukan termasuklah Julian Garcia Schwarzer dari Australia, Aylton Alemao dan Ferreira Dos Santos (Brazil) serta Mihailo Jovanovic dari Serbia.

 

KCFC akan membuka kempen Liga Super 2023 menentang Kelantan FC pada 25 Februari di tempat lawan. -TVS


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.