Premier ziarah rumah terbuka pemimpin di Sibu sempena Tahun Baharu Cina

Spread the love

SIBU, 28 Jan: Premier Sarawak, Datuk Patinggi Tan Sri Abang Johari Tun Openg telah mengadakan kunjungan ke rumah terbuka bersempena Tahun Baru Cina di sekitar Sibu pada Sabtu.

Majlis Rumah Terbuka Tahun Baru Cina Majlis Perbandaran Sibu (MPS) yang diadakan di Dewan Suarah Sibu membuka tirai kunjungan beliau di sini.

Ketibaan beliau telah disambut mesra oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Assek, Joseph Chieng, Pengerusi MPS, Clarance Ting Ing Horh, Ahli Dewan Negara, Senator Robert Lau Hui Yew serta ribuan rakyat jelata berbilang kaum, bangsa dan agama.

Kunjungan diteruskan ke rumah terbuka Tahun Baru Cina Timbalan Menteri Kesihatan Awam, Perumahan dan Kerajaan Tempatan yang juga ADUN Pelawan, Michael Tiang di Jalan Terap sebelum mengunjungi kediaman Pemanca Datuk Jason Tai di Nombor 5, Lorong 14.

Pada sebelah petang pula, beliau telah berkunjung ke rumah terbuka ADUN Bukit Assek, Joseph Chieng di Rejang Park serta mengakhiri kunjungan di bandar angsa ini dengan menziarahi rumah terbuka milik Ketua Masyarakat Cina Bahagian Sibu, Datuk Temenggung Vincent Lau Lee Ming di Jalan Camar.

Kunjungan beliau turut disertai Timbalan Premier Sarawak, Dato Sri Dr Sim Kui Hian, Menteri Pelancongan, Industri Kreatif dan Seni Persembahan, Dato Sri Abdul Karim Rahman Hamzah, Timbalan Menteri Pendidikan, Inovasi dan Pembangunan Bakat I, Datuk Dr Annuar Rapa’ee, Timbalan Menteri Kesihatan Awam Perumahan dan Kerajaan Tempatan II, Michael Tiang serta yang lain. – TVS


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.