UAZ NEXTGENERATION juara PUBG Mobile di Kejohanan Muay Thai Piala TYT 2022

Spread the love

KUCHING, 30 Dis: Aksi memukau UAZ NEXTGENERATION dalam dua peta terakhir dengan memperoleh ‘back-to-back Winner Winner Chicken Dinner (WWCD)’ membuahkan hasil muncul juara pada pertandingan PUBG Mobile Kejohanan Muay Thai Piala Tuan Yang Terutama (TYT) Yang Dipertua Negeri Sarawak 2022.

Menurut Presiden Persatuan Muaythai Negeri (PMNS) Jumaat Ibrahim, pertandingan itu merupakan acara sampingan kejohanan sukan Muay Thai selain memberi peluang kepada pencinta sukan elektronik tempatan mempamerkan aksi mereka.

“Alhamdullillah, sambutan terhadap pertandingan ini sangat memberangsangkan membuktikan e-sports ini semakin diminati golongan belia hari ini.

“Pertandingan ini bukan sahaja mengasah bakat anda dalam sukan e-sports namun apa yang penting, anak-anak muda kita dapat berinteraksi secara sihat sesama mereka,” katanya dipetik menerusi laporan UKAS.

Terdahulu pertandingan itu turut menyaksikan naib juara disandang oleh GB06 Enforce Royale walaupun tiada sebarang WWCD diperoleh.

Manakala SM New Era menduduki ketiga seterusnya DBD Terminator sekadar berpuas hati di tempat keempat setelah kedua pasukan hanya dipisahkan dengan dua mata sahaja.

Turut hadir dalam majlis tersebut Penolong Setiausaha Kementerian Pelancongan, Industri Kreatif dan Seni Persembahan Nasir Lariwoo dan Timbalan Pengarah DBKU Faizal Adenan. – TVS

 


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.