KPDN agih 12.4 tan metrik bantuan makanan asas kepada mangsa banjir

Spread the love

PASIR MAS, 24 Dis: Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN) Kelantan mengagihkan sebanyak 12.4 tan metrik barangan makanan keperluan asas kepada lebih 4,000 mangsa banjir di negeri itu.

Pengarahnya, Azman Ismail berkata, antara barangan keperluan asas yang diberikan kepada mangsa banjir adalah seperti gula, beras, minyak masak, tepung gandum dan sardin.

“Misi bantuan banjir oleh KPDN Kelantan yang telah bermula sejak 20 Dis lalu akan diteruskan sehingga ada lagi pusat pemindahan sementara (PPS) yang dibuka.

“Setakat ini kita telah serahkan sumbangan kepada mangsa banjir di jajahan Kota Bharu, Kuala Krai, Bachok, Tanah Merah, Pasir Puteh dan Pasir Mas,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada Bernama selepas menyampaikan sumbangan makanan kepada 226 penduduk daripada 101 keluarga di PPS Sekolah Menengah Agama Pohon Buloh, di sini hari ini.

Katanya, inisiatif tersebut diharap dapat membantu meringankan bebanan kos sara hidup ditanggung mangsa banjir serta meredakan kesedihan mereka susulan bencana berkenaan. -TVS


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.