PRS buat keputusan tepat calonkan Doris di Parlimen Sri Aman – Uggah

Spread the love

SRI AMAN, 7 Nov: Parti Rakyat Sarawak (PRS) membuat keputusan yang tepat dalam mencalonkan Ketua Wanitanya, Dato Sri Doris Sophia Brodie sebagai calon Gabungan Parti Sarawak (GPS) di kerusi Parlimen Sri Aman pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15).

Menurut pengarah pilihan raya GPS, Datuk Amar Douglas Uggah Embas, Doris bukan sahaja berpengetahuan luas tetapi tegas, berkemampuan dan berpengalaman luas dalam politik.

“Doris memiliki kualiti yang diperlukan sebagai seorang pemimpin ke arah masa depan yang cemerlang, justeru untuk pilihan raya umum ini, pengundi-pengundi di Sri Aman tidak perlu membuang masa mengundi calon pembangkang,” katanya.

Uggah yang juga Timbalan Premier Sarawak berkata demikian pada majlis perjumpaan dengan penduduk Sri Aman anjuran Wanita PRS di sini, hari ini.

Perjumpaan itu dihadiri lebih 1,000 orang yang majoritinya wanita.

“Pada Pilihan Raya Negeri baru-baru ini, anda telah memilih semua enam calon GPS dalam Bahagian ini (Sri Aman).

“Ini menunjukkan anda semua mahukan pembangunan, anda mahu kemajuan. Tolong ulang keputusan yang bijak ini untuk kerusi Sri Aman dan Lubok Antu pada PRU-15,” katanya.

Pembangunan lebih rancak akan dilaksanakan dengan penubuhan Agensi Pembangunan Sri Aman (SADA) oleh kerajaan GPS pimpinan Datuk Patinggi Tan Sri Abang Johari Tun Openg.

“Premier telah memperuntukkan RM1.5 bilion untuk SADA bagi membiayai pelbagai program dan projek pembangunan.

“Inilah cara GPS menjaga rakyat, terutama mereka yang di luar bandar dan ini hanyalah salah satu dari inisiatif yang banyak,” katanya.

Pada PRU-15, Doris bertanding menentang tiga calon lain – Wilson Entabang daripada Parti Bersatu Sarawak (PSB), Datuk Masir Kujat (Bebas) dan Tay Wei Wei (PKR).

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan hari pengundian pada 19 November dan undi awal pada 15 November.


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.