Sokongan kepada GPS pastikan kesinambungan suara Sarawak

Spread the love

SERIAN, 4 Nov : Sokongan berterusan kepada Gabungan Parti Sarawak (GPS) pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15) ini akan memastikan kesinambungan suara Sarawak di Parlimen, kata Datuk Roland Sagah Wee Inn.

Beliau yang juga Naib Presiden Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) berkata, pengundi perlu yakin kepada GPS untuk memperjuangkan hak Sarawak seperti yang dibuktikan sebelum ini.

“Kita perlu yakin dengan kemenangan GPS. Oleh itu anda (pengundi) perlu undi GPS untuk pastikan suara kita didengari di Dewan Rakyat,”katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan Taklimat Kerjaya Sebagai Pendidik anjuran Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan, Urus Setia Cawangan Sarawak dengan kerjasama Kementerian Pendidikan, Inovasi dan Pembangunan Bakat Sarawak di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tarat di sini hari ini.

Turut hadir, Setiausaha Politik kepada Premier Sarawak, Damien Rejek.

Roland Sagah yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tarat mengulas pengumuman calon – calon yang akan bertanding pada PRU-15 oleh Pengerusi GPS, Datuk Patinggi Tan Sri Abang Johari Tun Openg semalam.

Menerusi pengumuman itu, GPS mengekalkan Dato Sri Richard Riot Jaem bagi kerusi Parlimen Serian yang dimenangi sejak enam penggal lepas.

Pada 2018, Richard Riot menang dengan majoriti 9,908 undi.

Sementara itu, bagi kerusi Parlimen Puncak Borneo, GPS menamakan Datuk Wille Mongin sebagai calon mereka.

Dalam pada itu, beliau turut menyifatkan bahawa PBB merupakan parti yang berdisiplin.

“Di bawah kepemimpinan sedia ada, kita boleh mengatasi apa jua rintangan,”katanya. -TVS


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.