Tarik kedatangan pelancong ke Lawas

Spread the love

LAWAS, 4 Nov : Keunikan yang ada di Lawas yang datangnya bukan sahaja dari segi makanan, kraf tangan dan budaya membuatkan penduduknya dahagakan kedatangan pelancong dari seluruh pelosok dunia.

Tinjauan TVS hari ini mendapati rata-rata penduduk Lawas mahu melihat bandar itu dikunjungi dan dimeriahkan oleh lebih ramai pelancong.

Menurut Lipang Babut,72, yang ditemui, untuk memudahkan kemasukan pelancong ke kawasan itu katanya, Lapangan Terbang Lawas hendaklah dinaik taraf.

“Semoga Lapangan Terbang Lawas yang bakal dibina di lokasi baharu siap dalam tempoh yang telah ditetapkan,kehadiran pengunjung yang ramai juga akan mampu meningkatkan pendapatan penduduk setempat menerusi aktiviti jual beli.

Sementara itu bagi Mohd Najib Taip, 34, dia mahu pelbagai program diwujudkan di kawasan itu agar ia mampu menarik lebih ramai pengunjung datang.

“Kalau boleh juga kos pergerakan dari Limbang untuk masuk ke Lawas diharap boleh dikurangkan agar pengunjung tidak terbeban,” katanya.

Lawas terkenal dengan produk Ikan Tahai, Garam Bukit, Epal Ba’Kelalan, Pantai Punang, Taman Eko Air Terjun Penawan, Merarap Hotspring, Long Lidung Tagang dan Menangang Palace. -TVS


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.