Sarawak tuan rumah Forum Perniagaan Muslim Global 2023

Spread the love

KUCHING, 20 Okt : Sarawak terpilih menjadi tuan rumah Forum Perniagaan Muslim Global Edisi Kedua pada Julai 2023, kata Datuk Amar Awang Tengah Ali Hasan.

Beliau yang juga Timbalan Premier Sarawak berkata, penganjuran forum berkenaan di ibu negeri ini kelak akan mempamerkan daya tarikan yang dimiliki dalam perdagangan, perniagaan dan peluang pelaburan.

Katanya, forum perniagaan berkenaan juga bakal menonjolkan pelan pembangunan sosioekonomi bersepadu Sarawak kepada pelabur dan usahawan antarabangsa.

“Saya berharap peserta antarabangsa akan menyertai Forum Perniagaan Muslim Global 2023.

“Saya ingin memberi jaminan bahawa acara ini akan menjadi program yang sangat bermakna kerana pemimpin kerajaan, komuniti perniagaan dan akademik boleh berkongsi pandangan dan pengalaman mereka daripada perspektif yang berbeza,”katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada Majlis Malam Gala dan Anugerah Forum Perniagaan Muslim Global 2022 di Kuala Lumpur semalam.

Turut hadir Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya, Dato Sri Nancy Shukri.

Sementara itu, Awang Tengah berkata, forum berkenaan juga akan menyediakan sesi rangkaian dan pemadanan perniagaan.

Beliau berkata, forum berkenaan akan menandakan permulaan bagi komuniti perniagaan di Sarawak.

”Seterusnya ini akan membantu usaha meneroka dan mewujudkan kerjasama lebih lanjut mengenai potensi sektor ekonomi termasuk industri halal,”katanya. -TVS


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.