Tujuh warga asing ditahan disyaki terlibat kes bunuh

Spread the love

KUALA LUMPUR, 30 Ogos : Polis menahan tujuh warga asing kerana disyaki terlibat dalam kes pembunuhan seorang lelaki tempatan yang ditemukan di dalam bonet sebuah kereta di Jalan Tugu di sini pada Isnin.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi ACP Noor Dellhan Yahaya berkata lima lelaki dan dua wanita berusia 20 hingga 26 tahun itu, ditahan selepas pihaknya menerima maklumat berkenaan si mati pada 6.40 pagi.

Katanya siasatan di tempat kejadian menemukan seorang lelaki tempatan berusia 41 tahun di dalam bonet kereta dan hasil pemeriksaan mendapati dia telah meninggal dunia.

“Susulan itu, pada 12.45 tengah hari polis menahan lima individu terdiri daripada empat lelaki dan seorang wanita warga asing berusia 20 tahun hingga 24 tahun bagi membantu siasatan,” katanya dalam kenyataan di sini semalam.

Beliau berkata hasil soal siasat, kurang daripada empat jam kemudian pihaknya menahan dua lagi suspek iaitu lelaki berusia 26 tahun dan wanita berusia 22 tahun.

Noor Dellhan berkata motif serta punca kejadian masih dalam siasatan dan permohonan reman ke atas kesemua warga asing tersebut akan dibuat esok, bagi membantu siasatan di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

“Pihak polis menasihati orang ramai agar tidak terlibat dengan sebarang kegiatan yang menyalahi undang-undang,” katanya. – TVS


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.