Najib tiba ke mahkamah kali kedua selepas dipenjarakan

Spread the love

KUALA LUMPUR, 26 Ogos : Buat hari kedua berturut – turut, Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak ‘muncul’ di Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur di sini selepas dipenjarakan pada Selasa lepas.

Ketibaan bekas Perdana Menteri itu dari Penjara Kajang kira – kira pukul 8.47 pagi tadi dengan menaiki kenderaan utiliti sukan (SUV) berwarna biru turut diringi polis dan kenderaan Jabatan Penjara Malaysia.

Sekumpulan kecil penyokong Ahli Parlimen Pekan itu dilihat menunggu di luar pagar utama mahkamah namun suasana terkawal dengan kawalan keselamatan oleh pihak polis.

Sementara itu, isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor dilihat memasuki perkarangan mahkamah kira – kira pukul 9.40 pagi tadi memakai baju kurung berwarna koko.

Najib yang tiba sebelum itu dibawa masuk melalui laluan khas ke mahkamah bagi berdepan perbicaraan meminda laporan audit 1MDB di hadapan Hakim Mahkamah Tinggi, Mohamed Zaini Mazlan.

Semalam, Najib turut hadir ke mahkamah sama bagi menghadiri perbicaraan tuduhan menggunakan kedudukannya untuk mendapatkan rasuah berjumlah RM2.3 bilion daripada dana 1MDB serta 21 pertuduhan penggubahan wang haram membabitkan jumlah sama. -TVS

 


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.