Polis sahkan video tembakan libatkan operasi tangkap pengedar dadah

Spread the love

SANDAKAN, 22 Ogos : Polis mengesahkan video tular yang memaparkan kejadian melepaskan tembakan merupakan operasi menangkap pengedar dadah.

Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner (ACP) Abdul Fuad Abdul Malek berkata, kejadian itu berlaku kira-kira pukul 11.15 pagi tadi di kawasan letak kereta di Projek Perumahan Rakyat (PPR) Sungai Manila, Batu 12.

“Video berdurasi 30 saat itu dipercayai dirakam oleh salah seorang penduduk menerusi tingkap rumahnya.

“Dalam kejadian itu, lima anggota polis dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sandakan cuba menahan kereta suspek pengedar dadah yang bertindak agresif sehingga hampir melanggar salah seorang anggota.

“Situasi itu memaksa polis melepaskan satu das tembakan ke arah tayar kereta untuk menghentikan kenderaan itu,”katanya menerusi kenyataan media di sini hari ini.

Beliau berkata, anggota serbuan yang lain cuba menghentikan kenderaan itu dengan memecahkan cermin hadapan menggunakan walkie talkie menyebabkan terdapat kesan hentakan.

Menurut beliau, suspek berjaya meloloskan diri namun keretanya berjaya dijejaki oleh anggotanya.

“Polis merampas kenderaan itu yang ditinggalkan di tepi jalan kira-kira dua kilometer (km) dari tempat kejadian,”katanya.

Jelasnya, usaha mengesan suspek giat dijalankan dan orang ramai yang mempunyai maklumat berkaitan boleh menghubungi Pegawai Penyiasat, Asisten Superintendan  R Jas Dewd di talian 013-3598455. -TVS


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.