Sarawak komited pertingkat kelajuan internet 5G

Spread the love

KUCHING, 18 Ogos :  Premier Sarawak berkata, kerajaan negeri sentiasa komited untuk memastikan kadar penembusan dan kepantasan internet di sini dipertingkatkan.

Datuk Patinggi Tan Sri Abang Johari Tun Openg berkata, usaha ini amat penting terutamanya untuk menjayakan agenda ekonomi digital.

“Walaupun kita mempunyai cabaran yang besar, saya dan rakan – rakan selaku pemimpin Sarawak akan berusaha untuk mempertingkatkan kelajuan internet hingga ke 5G untuk seluruh Sarawak.

“Saya akui kosnya tinggi namun kita berdoa semoga pendapatan negeri akan bertambah (untuk menjayakan insiatif berkenaan),” katanya.

Beliau berkata dekimikan ketika berucap pada Majlis Sambutan Hari Guru Peringkat Negeri Sarawak di Dewan Suarah Limbang , di sini hari ini.

Abang Johari menambah, dalam usaha menghadapi cabaran dan persaingan global ketika ini, Kerajaan Sarawak komited untuk membina infrastruktur yang berkaitan.

“Oleh itu, saya menyeru agar semua warga pendidik di Sarawak supaya sentiasa bersiap siaga untuk menerima perubahan selaras dengan tuntutan semasa di peringkat global,”katanya. -TVS


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.