Penjawat awam diseru praktik pembudayaan inovasi

Spread the love

KUCHING,12 Ogos: Kerajaan Sarawak menyeru penjawat awam untuk mempraktikkan pembudayaan inovasi dan kreativiti dalam persekitaran kerja.

Menteri Belia, Sukan Dan Pembangunan Usahawan, Dato Sri Abdul Karim Rahman Hamzah berkata, elemen inovasi membantu dalam kelancaran kerja dan pada masa sama, ia akan turut membantu memberi perkhidmatan yang lebih efisien.

“Menghasilkan pelbagai inovasi sama ada berbentuk kaedah ataupun produk yang saya pasti mempunyai nilainya tersendiri dalam menyumbang kepada peningkatan kualiti penyampaian perkhidmatan,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika hadir merasmikan Mini Konvensyen Innovative And Creative Circle (ICC) Kementerian Belia, Sukan dan Pembangunan Usahawan (MYSED) di sini, semalam.

Ujar Abdul Karim, konvensyen berkenaan merupakan platform untuk mendedahkan pembudayaan inovasi kepada MYSED.

“Mini konvesyen ICC MYSED yang julung kali diadakan ini diyakini akan dapat menjadi penggerak terhadap usaha untuk menyemarakkan budaya inovasi khususnya dalam kalangan warga kementerian.

“Usaha ini akan dapat meningkatkan lagi produktiviti kerja seterusnya meningkatkan sistem penyampaian berasaskan kualiti,” katanya.

Pada konvensyen berkenaan, seramai 15 peserta terlibat memperkenalkan pelbagai inovasi bagi melancar dan menambahbaik perkhidmatan kerja. –TVS


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.