Wanita dijumpai di Sentul bukan Zalina Azman – Polis

Spread the love

SHAH ALAM, 23 Julai : Wanita kedua yang didakwa mirip bekas pembaca berita sebuah stesen televisyen, Zalina Shaharah Azman atau dikenali sebagai Zalina Azman yang ditemui di Sentul, Kuala Lumpur semalam, disahkan bukan pembaca berita itu yang dilaporkan hilang sejak 20 November tahun lepas.

Ketua Polis Daerah Shah Alam Asisten Komisioner (ACP) Mohd. Iqbal Ibrahim berkata, hasil semakan identiti melalui cap jari wanita berkenaan mendapati dia bukan Orang Hilang (OH) yang dicari.

“Pihak polis Ibu Pejabat Daerah Shah Alam telah membawa wanita berkenaan ke Jabatan Pendaftaran Negara (UTC Shah Alam) dan hasil semakan mendapati wanita tersebut bukanlah OH yang dicari.

“Pengecaman oleh ahli keluarga juga didapati negatif,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Setakat ini dua wanita dikatakan mirip Zalina Azman telah ditemui masing-masing di Shah Alam dan Sentul pada Rabu dan Jumaat.

Individu yang didakwa dilihat di tiga lokasi di Seksyen 3, 9 dan 14, di sini disahkan seorang gelandangan manakala wanita yang ditemui di kawasan Jalan Haji Salleh, Sentul pada 6 petang pada Jumaat itu tidak mempunyai sebarang dokumen pengenalan diri.

Mohd. Iqbal berkata pihaknya mengalu-alukan bantuan orang ramai untuk mencari OH dan sebarang maklumat lanjut boleh disalurkan kepada Penolong Pegawai Penyiasat Sarjan Sabturia di talian 016-3375269.

Polis percaya Zalina Shaharah, 58, masih berada di dalam negara susulan tiada pergerakan keluar membabitkan wanita itu yang dikesan pihak berkuasa setakat ini.

Pihak polis menerima laporan mengenai kehilangan wanita itu daripada anaknya Mikhael Norman, 33, pada 29 November 2021 yang cuba menghubunginya sejak lima hari sebelum itu bagi memaklumkan datuk pengadu telah dimasukkan ke hospital, namun wanita itu tidak dapat dihubungi. -TVS


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.