Enggan makan nasi, kanak-kanak perempuan dipukul dengan penyapu dan dicucuh pemetik api

Spread the love

KUCHING, 22 Julai : Hanya kerana enggan menjamah nasi, seorang kanak – kanak perempuan rakyat Indonesia didera oleh penjaganya termasuk dicucuh dengan pemetik api serta dipukul dengan penyapu di Beranang, Selangor.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Mohd. Zaid Hassan berkata, siasatan awal mendapati suspek turut memaksa mangsa untuk menelan nasi sehingga kanak – kanak itu mengalami muntah.

Bagaimanapun ‘kekejaman’ pasangan berkenaan yang merupakan wanita tempatan dan lelaki warga Singapura berakhir apabila mereka berdua ditahan polis kira – kira pukul 2.30 pagi tadi.

Katanya, polis menerima laporan kejadian itu pada pada pukul 12.14 tengah malam tadi yang dibuat oleh seorang lelaki berusia 20 tahun menyatakan pasangan itu mendera anak angkat mereka.

“Kejadian itu dipercayai berlaku pada 18 Julai lepas.

“Selepas diselamatkan, mangsa telah dibawa ke Hospital Kajang untuk rawatan dan doktor mengesahkan kanak – kanak itu mengalami kecederaan di beberapa bahagian badan,” katanya menerusi kenyataan media yang dikeluarkan di Kajang hari ini.

Video kejadian itu yang memaparkan seorang wanita memukul kanak – kanak itu menggunakan penyapu turut tular.

Mohd. Zaid berkata, siasatan awal mendapati ,mangsa merupakan anak kepada warganegara Indonesia dan kelahiran mangsa tidak pernah didaftarkan.

“Mangsa telah diserahkan kepada saspek untuk dijaga sejak April lepas kerana ibu kandungnya tidak mampu menjaganya,” katanya.

Berhubung penahanan pasangan berkenaan, beliau memberitahu, mereka telah direman selama tujuh hari dan kes disiasat mengikut Seksyen 31(1) (a) Akta Kanak – Kanak 2001. – TVS


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.