Terus gilap teknik individu untuk aksi lebih cemerlang dalam acara terjun seirama wanita – Pandelela

Spread the love

SEPANG, 5 Mei : Meskipun mempunyai persefahaman yang baik bersama rakan penerjun Nur Dhabitah Sabri, ratu terjun negara Dato’ Pandelela Rinong tidak memandang mudah cabaran yang akan dihadapi dalam acara 10 meter platform seirama wanita di Sukan SEA Hanoi, Vietnam.

Beliau berkata untuk memastikan mereka dapat mempamerkan aksi yang cemerlang dalam acara itu, teknik terjunan masing-masing perlu terus digilap.

“(Persefahaman) saya rasa okey sebab dah berlatih bersama-sama, namun kami berharap segalanya berjalan lancar menerusi persiapan yang dilakukan supaya di dalam pertandingan kami boleh beraksi dengan baik. 

Buat masa ini penyelarasan dan persefahaman adalah baik tetapi cuma dari segi teknik individu, kami perlu menggilapnya lagi,” katanya kepada Bernama ketika ditemui di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 di sini hari ini. 

Acara sukan terjun dijadualkan berlangsung pada 8 hingga 11 Mei di Pusat Akuatik Mỹ Đình.

Sementara itu, Nur Dhabitah, ketika diminta mengulas mengenai gandingannya bersama Pandelela, menyifatkannya sebagai sesuatu yang bukan baharu. 

“Saya dah pernah ‘synchro’ (gerakan sama) dengan dia (Pandelela) sebelum ini dan kami pun dah pernah menang dalam beberapa kejohanan. Jadi ini bukan gandingan kali pertama.

“Cuma untuk Sukan SEA ini, ia adalah kali pertama tapi saya pasti jika komunikasi antara kami okey, kerjasama sepasukan okey, semuanya akan jadi okey,” katanya. 

Sebelum ini, gandingan Pandelela dan Nur Dhabitah pernah memenangi pingat gangsa pada Sukan Komanwel 2014 di Glasgow 2014, Scotland, dan pingat perak pada Siri Terjun Dunia FINA Ke-4 di Windsor, Kanada, pada 2017. 

Sukan SEA Ke-31 di Hanoi, Vietnam, dijadual berlangsung dari 12 hingga 23 Mei ini. – TVS


Join our social media channel to get our news Alerts and highlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published.