Projek Nest julang pelajar Universiti Taylor’s raih anugerah emas MPRA

By Nurul Amarlina
Spread the love

KUCHING, 15 Jan : Projek Nest iaitu inisiatif menyediakan ruang pembelajaran yang lebih selesa kepada kanak – kanak di Perumahan Projek Rakyat (PPR) Lembah Subang 2 yang dilaksanakan oleh pelajar Fakulti Media dan Komunikasi , Universiti Taylor’s melayakkan mereka memenangi anugerah emas pada Anugerah Perhubungan Awam Malaysia (MPRA) baru – baru ini.

Projek oleh pelajar tahun akhir kursus Perhubungan Awam itu dijalankan pada Disember 2019 selepas menyedari kanak – kanak yang tinggal di PPR berdepan cabaran untuk belajar dalam suasana kondusif berikutan masalah ruang yang terhad.

Pensyarah, Pusat Pengajian Media dan Komunikasi universiti berkenaan, G. Manickam Govindaraju berkata, projek tersebut juga memaparkan ruangan belajar yang cekap dengan perbelanjaan yang minimum namun mampu memberi kesan yang besar dalam kehidupan kanak-kanak.

” Selain itu, anugerah perak pula telah dimenangi oleh kempen “Youngriculture”. Kempen tersebut menggalakkan golongan belia untuk mencari peluang yang ada dalam bidang pertanian,” katanya menerusi kenyataan hari ini.

Di samping itu, pelajar universiti berkenaan turut meraih anugerah gangsa menerusi projek “KOLOK Fest” yang berusaha untuk meningkatkan kesedaran mengenai Sarawak di bawah rakan kongsi industri, bzBee Consult di Taylor’s University.

Mengulas lanjut, Manickam berkata, kemenangan yang diraih membuktikan bahawa pelajar universiti berkenaan mampu melakukan sesuatu yang luar biasa apabila bekerjasama dengan pelbagai rakan kongsi industri. -TVS

Join our Telegram channel to get our news Alerts and highlights

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Karuna Web Design